Adela a împlinit un an!

Acum fix un an am trăit cele mai frumoase momente din viața mea. Niciodată până atunci nu m-am simțit atât de fericit. Nu îmi închipuiam că astfel de trăiri sunt posibile. Cu orice respirație simțeam cum mă umplu de fericire. Acum fix un an s-a născut Adela, fetița noastră scumpă care ne umple sufletul de bucurii în fiecare zi.

A trecut un an… Nici nu știu cum de a trecut așa de repede. Un an în care Adela a învățat atâtea lucruri, dar multe am învățat și eu. Iată care sunt cele mai importante învățături din acest an:

Fericirea e în lucrurile simple. Când ajung acasă de la birou, Adela mă întâlnește cu zâmbetul larg. Se bucură la fel cum mă bucur să o văd și eu. Râde în hohote când ne jucăm. Când e bucuroasă ne caută din priviri ca să împartă cu noi acest sentiment. Aceste lucruri simple ne fac fericiți… foarte fericiți.

Toate la timpul lor. Savurează momentul. Uneori îmi doream să crească mai repede ca să putem vorbi, să o țin de mânuță când mergem în parc, să pictăm, să colorăm. În timp mi-am dat seama că toate trebuie să se întâmple la timpul potrivit. Trebuie să savurezi fiecare etapă din vârsta copilului, să fii cu sufletul și cu gândul la fiecare clipă petrecută împreună.

Curiozitatea este driver-ul principal spre cunoaștere. Curiozitatea transformă procesul de învățare într-un proces plăcut și eficient. Copiii învață cel mai bine prin explorarea necunoscutului. Așadar, trebuie să îți lași copilul liber să încerce chestii, să exploreze, să caute răspunsuri.

Copiii chiar știu să negocieze mai bine ca adulții. Chiar dacă Adela încă nu vorbește, e clar că înțelege multe și știe ce are voie și ce nu. Totuși, face cum face și de multe ori ajungem să facem cum vrea ea.

Imaginația copiilor e mai bogată ca a adulților. Copiii sunt creativi, inventivi, “deschiși la minte” cum se zice. Adulții au niște filtre care estompează imaginația. Trebuie să învățăm de la ei să dăm frâu liber imaginației.

Cucu bau e distractiv! Putem să ne jucăm Cucu Bau cât e ziua de lungă și distracția nu este doar a copilului. Ne ascundem unul de altul, ne strâmbăm, râdem în hohote… E un fel de terapie prin râs.

Adela are o mamă extraordinară. Vă zic sincer, cu toată oboseala adunată din nopți nedormite, Aura își exercită rolul de mamă excelent. Planificarea alimentației, potrivirea hăinuțelor, activitățile și jocurile educative desfășurate, legănatul și cântatul – toate acestea le face cu multă grijă și dragoste și acesta este unul din multitudinea de motive pentru care eu o iubesc atât de mult.

Cu siguranță sunt și alte lucruri pe care le putem învăța de la copii, de aceea trebuie să fim alături de ei cât mai mult timp și să creștem împreună dând importanță fiecărui moment.

La mulți ani scumpa noastră!

Un comentariu

  1. Carmen   •  

    La multi ani, minune mica! Sa fii sanatoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *