Clip genial de promovare a fructelor din Moldova

Între Rusia și Republica Moldova se duc de câțiva ani lupte politice, iar una din ”armele” folosite de Rusia este introducerea embargoului pentru produsele fabricate în Moldova.

Din septembrie 2013, Rusia interzice importul de vinuri moldovenești (cel mai important produs al țării) ca răspuns politic la intenția de semnarea de către Republica Moldova a  Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană (acord care până la urmă chiar a fost semnat). Producătorii sunt nevoiți să găsească noi piețe de desfacere și, cu suportul partenerilor europeni, vinurile moldovenești devin tot mai prezente pe piețele occidentale.

Din iulie 2014, drept răzbunare politică pentru semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, Rusia interzice livrările de fructe din Moldova. Între timp, acest embargou a început să fie anulat selectiv doar pentru anumite companii (nu mă întrebați pe baza cărui criteriu s-a întâmplat asta).

Ca răspuns la acest embargou, a apărut un clip de promovare a fructelor din Moldova care are ca protagoniști țărani și fermieri cântând versurile celebrei melodii de la Queen – The Show Must Go On, și care se potrivesc foarte bine acestei situații.

Un clip trist, și în același timp motivant, care merită distribuit.

UPDATE: Iată și reveal-ul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *